LOST - Zagubieni |
Autor |
Wiadomość |
czapelka
nasz stały użytkownik

Poziom: 7
|
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007 21:51
|
|
|
No niestety... Pierwsze 6 odcinków III serii niczym szczególnym nie były, zaskakującego przerwania akcji również nie było... Niestety, 7-my odcinek kontynuuje nieco słabszą passę... Jest parę smaczków, ale wciąż za mało, za mało... Zdecydowanie lepszy jest Prison Break (wyświetlany w Polsce jako "Skazany na śmierć" - przyrzekam, Polacy mają czasem durną i kretyńską manierę do tłumaczeń... Dobrze, że Lost nie przetłumaczyli np. "Na bezludnej wyspie" ), chociaż i tu ostatnie 2 odcinki to spadek tempa akcji, ale i tak jest o niebo lepiej niż w LOST... Najgorsze jest to, że nie przerwę oglądania LOSTa wciąż mając nadzieję, że coś się zmieni... |
|
|
|
 |
czapelka
nasz stały użytkownik

|
Wysłany: Pią 09 Mar, 2007 01:25
|
|
|
Ehhhh... no ciężko z tą III serią LOSTa... Na pewno jest to najmniej spójna seria, trochę za dużo skakania po wątkach, nieco zbyt chaotycznie to wszystko rozwiązane... Wyjaśniać się nic nie wyjaśnia, raczej się gmatwa, a maleńkie i niejasne podpowiedzi i wyjaśnienia to nieco za mało... W zasadzie jedynie odcinki 8 i 11 były na względnie rozsądnym poziomie... Było parę smaczków w innych odcinkach, ale to nie o to chodziło... No nic - za tydzień półmetek III serii Dobrze, że 11-ty odcinek nabrał nieco rozpędu... |
|
|
|
 |
czapelka
nasz stały użytkownik

|
Wysłany: Sro 28 Mar, 2007 12:10
|
|
|
No cudnie, wygląda na to, że LOST się odradza... Wszyscy, którzy oglądacie III serię - nie zniechęcajcie się po pierwszych 10 odcinkach Seria nabiera z powrotem tempa i tajemniczości - wg mnie spokojnie jest tyle motywów i wątków, że można pociągnąć jeszcze z 2, 3 serie (tylko lepsze niż pierwsze odcinki III serii ). Z kolei zaczyna mnie już mierzić Prison Break - nie wiem o co chodzi z projektem SONA, ale powinni zakończyć ten serial na II serii. |
|
|
|
 |
czapelka
nasz stały użytkownik

|
Wysłany: Sro 23 Maj, 2007 12:04
|
|
|
Dzisiaj La Grande Finale Losta Dwugodzinny odcinek kończący III sezon... Sezon bardzo nierówny, choć lepsze byłoby stwierdzenie, że składający się z dwóch kompletnie różnych połówek... Nad pierwszą połową sezonu biadoliłem i zdania nie zmieniam - jest słaba jak na Losta, pewne rzeczy okazały się co prawda ważne z punktu widzenia dalszej akcji, jednak nie w pełni to usprawiedliwiało taką niemrawą akcję... Jednak od odcinka "Enter 77" (bodaj 11-ty) wszystko się zmieniło niemal o 180 stopni... I o ile Prison Break pod koniec II sezonu zaczął mnie nużyć i drażnić, to z LOSTem jest odwrotnie - ostatnie odcinki (szczególnie 20-ty - "Man Behind The Curtain") to miazga i przejechanie walcem... Z niecierpliwością czekam zatem na dzisiejszy półtoragodzinny finał bo się będzie działo... A potem jeszcze 3 sezony po 16 odcinków, 4-ty już w lutym 2008... |
|
|
|
 |
czapelka
nasz stały użytkownik

|
Wysłany: Sro 06 Cze, 2007 12:37
|
|
|
Powiem krótko - pozamiatlali nas ślicznie na szufelkę tym finałem... Naprawdę wypas, zakończenie godne III serii (ze szczególnym wskazaniem na drugą połowę tej serii)... Teraz wypada czekać tylko do lutego... |
|
|
|
 |
Dawid OKR
weteran forum

Wiek: 28 Dołączył: 12 Gru 2007 Posty: 131 Skąd: Stradunia
Poziom: 10
|
Wysłany: Sro 02 Sty, 2008 15:54
|
|
|
No domie Prison break i lost to som nołlepszy serialy. Czekom na czworti sezon Lostu. |
|
|
|
 |
czapelka
nasz stały użytkownik

|
Wysłany: Pią 01 Lut, 2008 23:46
|
|
|
No i zaczęło się - IV seria LOST, a w zasadzie jej połowa. Jeśli ten sezon będzie choć w połowie tak dobry jak pierwszy odcinek to będzie genialnie. Pierwszy odcinek III sezonu bez porównania do pierwszego odcinka IV sezonu - wtedy jedynie początek wgniatał w krzesło, teraz robi to cały odcinek. Koncepcja wprowadzenia flashforwardów (czego przedsmak mieliśmy w finale III sezonu) rewelacyjna. Czekam z nieprawdopodobną niecierpliwością na odcinek 2... |
|
|
|
 |
czapelka
nasz stały użytkownik

|
Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 02:38
|
|
|
Jestem po obejrzeniu 4-go odcinka IV sezonu - czyli jestem na półmetku tego co zostało do tej pory w ramach tego sezonu nakręcone. Krótko - IV sezon ryje czachę. Mocno. Każdy odcinek jest świetny. Trochę wynika to z konstrukcji retrospekcji (o ile tak można je nazwać, można się też zastanawiać, czy retrospekcjami nie nazywać przypadkiem akcji na wyspie ), ale póki co zdaje egzamin doskonale. O ile Prison Break stał się w III sezonie żałosną parodią świetnych dwóch pierwszych sezonów, o tyle Lost wzniósł się naprawdę na wyżyny - już to mówiłem, ale dla mnie ten serial może mieć i 10 sezonów, jeśli będzie trzymał taki poziom. Wiem też, że podobnie negatywnie jak teraz o Prison Breaku, wypowiadałem się o pierwszej połowie III sezonu Lost, ale zaprawdę - najsłabszy odcinek pierwszej połowy III sezonu Lost zjada na śniadanie najlepszy odcinek III sezonu Prison Break.
Szkoda, że przez strajk scenarzystów powstało na razie jedynie 8 odcinków IV sezonu LOST (podobno mają na szybko dokręcić jeszcze 5), ale intensywność wrażeń nieco rekompensuje ten brak. |
|
|
|
 |
MatiP
medal za tyle postów!

Wiek: 30 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 184 Skąd: Stradunia
Poziom: 12
|
Wysłany: Nie 07 Wrz, 2008 12:34
|
|
|
Czwarty sezon LOST sie zaczął jak sie nie myle, to w kazdy czwartek znowu poleci o zwyczajnej porze. Dobrze gadam |
|
|
|
 |
adam
medal za tyle postów!

Poziom: 11
|
Wysłany: Nie 07 Wrz, 2008 16:22
|
|
|