LOST - Zagubieni |
Autor |
Wiadomość |
czapelka
nasz stały użytkownik

Poziom: 7
|
Wysłany: Pon 20 Lut, 2006 00:20 LOST - Zagubieni
|
|
|
Hej! Rozpoczynam temat o tym serialu. Trochę się spóźniłem bo jak leciał na TVP1 i się zorientowałem to już był 7 i 8 odcinek i jakoś mnie tak nie wciągnął i dałem sobie z nim spokój. Ale potem słuchałem wypowiedzi znajomych, którzy się tym filmem niezdrowo podniecali i stwierdziłem, że ściągnę sobie pierwszy odcinek na sprawdzenie... i serial mnie wciągnął bez reszty. W tej chwili jestem po "lekturze" 4-go odcinka pierwszej serii... Film klimatyczny, zaskakujący, tajemniczy, po prostu bomba.... Bez porównania i bez komentarza do "Kamieni śmierci", które zastąpiły "Zagubionych" w TVP1, a które są cienkie jak tyłek węża... No to piszcie jak Wam się podoba serial, jacy są Wasi ulubieni bohaterowie.
A jak mi któryś albo któraś zdradzi co się dzieje później (przypominam - jestem na 4-tym odcinku 1-ej serii) to zabiję...
Ja dodam jeszcze tyle że świetnie się poszczególne odcinki ogląda za drugim i trzecim razem, kiedy już się zna pewne tajemnice i niuanse... |
|
|
|
 |
miczuś
Gość
Poziom: 15
|
Wysłany: Pon 20 Lut, 2006 08:11
|
|
|
Oj czapelka!Teraz to podpadłeś u Reni.Ona uwielbia "Kamienie śmierci".
Zaraz ściągniemy tych "Zagubionych" i zobaczymy.
Pozdrówka |
|
|
|
 |
czapelka
nasz stały użytkownik

|
Wysłany: Wto 21 Lut, 2006 00:04
|
|
|
To jak ściągacie to ściągajcie może np. od 10 odcinka, potem się wymienimy.... Zdania nie zmieniam - mi się "kamienie śmireci" wybitnie nei podobają i uważam że to suchar, ale to tylko moja subiektywna ocena |
|
|
|
 |
czapelka
nasz stały użytkownik

|
Wysłany: Czw 23 Lut, 2006 21:32
|
|
|
Wrażenia po pierwszych 6 odcinkach nieco zelżały, chociaż nadal uważam że serial trzyma poziom niesamowity... Może dlatego mój zachwyt trochę oklapł, bo w pierwszych 3-4 odcinkach akcja, mrok i tajemniczość były na niesamoicie wysokim poziomie... no ale nic, ściągamy i oglądamy dalej, teraz czas na odcinek 7-my |
|
|
|
 |
misiek
weteran forum

Poziom: 9
|
Wysłany: Sob 25 Lut, 2006 10:47
|
|
|
Zgubieni!!!!
Film mi sie podobał i to bardzo wciagał za kazdym odcinkiem!!!!
Kamienie Śmierci juz takie nie są, ale ta laska co tam gra jest nie zła.
Szkoda ze nasza telewizaja nie jest na tyle bogata by odrazu puscic drugą serie!!!! |
|
|
|
 |
czapelka
nasz stały użytkownik

|
Wysłany: Pią 10 Mar, 2006 17:02
|
|
|
Ok, po 9-tym odcinku stwierdzam, że klimat wrócił do normy - jast czarno, mroczno i tajemniczo. Szkoda że serial jest robiony pod masówkę i musi zawierać elementy typowej robinsonady i relacji międzyludzkich rodem z relenoweli wenezuelskiej (troche podkolorowałem ). Ale i tak jest fantastycznie - nie moge się doczekać aż 10ty odcniek się ściągnie... może już dziś.... |
|
|
|
 |
czapelka
nasz stały użytkownik

|
Wysłany: Nie 12 Mar, 2006 00:34
|
|
|
po 10 odcinkach:
jest bardzo dobrze.... co ja bredzę? jest fantastycznie! jest tajemniczo, czarno, mroczno... jest napięcie, umiejętnie budowane... Uwielbiam ten serial.
Może mi ktoś powiedzieć ile było odcinków 1 serii? 24? czy 26? |
|
|
|
 |
km
administrator
Wiek: 45 Dołączył: 23 Lis 2005 Posty: 888 Skąd: Stradunia
Poziom: 26
|
Wysłany: Pon 13 Mar, 2006 07:22
|
|
|
Kurcze Maciek my mamy tylko do dyspozycji TVP1 i obecną serię "Kamienie śmierci".Po twoich postach nie umiemy się doczekać pierwszej płyty z 1 odcinkiem "Zagubionych"... |
|
|
|
 |
Kalam [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 15 Mar, 2006 12:54
|
|
|
Tak naprwde Zagubieni to nie jest zaden serial tak naprawde to reality show |
|
|
|
 |
Kate
Gość
|
Wysłany: Nie 09 Kwi, 2006 16:09
|
|
|
Odpowiadam jeśli chodzi o ilość odcinków z pierwszej serii, było ich 24.
Ja jestem już przy 17 odcinku ale z drugiej serii, chyba jeszcze nikt tak daleko nie jest z forumowiczów.
Teraz dopiero można powiedzieć ze w tym filmie coś sie dzieje, bo pierwszy sezon był taki sobie. Ale nic więcej nie mówie. |
|
|
|
 |
czapelka
nasz stały użytkownik

|
Wysłany: Nie 07 Maj, 2006 15:05
|
|
|
Na razie idzie jak po grudzie, bo jestem dopiero po 16 odcinku pierwszej serii. Serial kopie czachę i ryje beret, choć jak pisałem zdarzają mu się nierówności. Nie wiem jak to jest z liczbą odcinków, bo znalazłem na sieci 25 odcinków pierwszej serii i dodatkowo coś co się nazywa "LOST - Journey" - ktoś wie o co chodzi? |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Nie 07 Maj, 2006 15:34
|
|
|
Wszystko na temat serialu na stronie
www.lost.gwrota.com
Pozdrawiam! Groszek |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Nie 07 Maj, 2006 15:38
|
|
|
Pszepraszam, pomyłka w adresie. Prawidłowy adres: http://lost.gwrota.com/ bez literek www |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Nie 07 Maj, 2006 15:47
|
|
|
W środę czyli 10.06.2006 będzie w telewizji ABC emitowany odcinek 21 pt. "?". To nie jest pomyłka naprawdę taki jest tytuł. Wszystkie poprzednie odcinki są do ściągnięcia w necie, czyli 20 odcinków II serii. Odcinek 17 jest więc w zamierzchłej przeszłości. Nie wiem czy dobrze robię, ale zdradzę, że w zakończeniu 20 odcinka Michael zastrzeli dwie osoby. Kogo - tego już nie zdradzę. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Simon
Gość
|
Wysłany: Nie 07 Maj, 2006 17:03
|
|
|