Formuła 1 i inne sporty motorowe |
Autor |
Wiadomość |
grigor
medal za tyle postów!

Poziom: 15
|
Wysłany: Nie 06 Sie, 2006 21:42
|
|
|
Niestety BMW Sauber dało ciała, nie rozumiem jak w tak profesjonalnym sporcie, w którym paliwo mierzy się na gramy można przoczyć dwa kilogramy. O te dwa kilogramy FIA zdyskwalifikowała Roberta, ponieważ jego bolid był po wyścigu o 2 kilo za lekki. Samochód wraz z kierowcą musi mieć w sumie 600 kg, a Roberta nie miał. Cała wina leży po stronie taemu, znów popełnili gorzej niż amatorski błąd, szkoda tylko Roberta. Według mnie to w nastepnym wyścigu w Turcji to powinnien wystartować jako zadośćuczynienie. |
|
|
|
 |
janusz [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 06 Sie, 2006 23:24
|
|
|
Jeszcze dokladnie nie wiadomo jaka jest przyczyna urwany "nos" , opony albo poliwo. |
|
|
|
 |
grigor
medal za tyle postów!

|
Wysłany: Pon 07 Sie, 2006 10:04
|
|
|
Prawdopodobnie chodzi o ten urwany nos, a nowy zapomnieli dociazyc, tak czy siak zawalil zespol |
|
|
|
 |
janusz [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 07 Sie, 2006 11:43
|
|
|
Kubica startuje do konca sezonu. |
|
|
|
 |
grigor
medal za tyle postów!

|
Wysłany: Pon 07 Sie, 2006 17:18
|
|
|
A to jest suuuuuuuuuuuppppeeeeeeeeeerrrrrrrr nowina!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
misiek
weteran forum

Poziom: 9
|
Wysłany: Nie 27 Sie, 2006 15:58
|
|
|
GP Turcji
Po wspaniałej jeździe Brazylijczyk Filipe Massa wygrał swe pierwsze Grand Prix, Fernando Alonso po bezbłędnej jeżdzie zajął druga pozycję, pomimo że Michael Schumacher naciskał go ostro przez ostatnie 15 okrążeń!
Fernando Alonso znowu udowodnił (po GP San Marino w imola w poprzednim roku) że potrafi jeżdzić pod wpływem ogromnej presji i przy tym nie robi żadnych błędów.
Dla Alonso jest jeden krok do przodu by zdobyć tytuł mistrza świata a dla Schumachera jeden krok do tyłu.
A nasz Robert nie miał dziś mocnego auta zajął 15 pozycję
Jeszcze pozostały cztery wyscigi do końca
1. Fernando Alonso 108
2. Michael Schumacher 96
3. Felipe Massa 62
4. Giancarlo Fisichella 52
5. Kimi Raikkonen 49
6. Jenson Button 36 |
|
|
|
 |
leto [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 27 Sie, 2006 19:50
|
|
|
Misiek jak ty patrzyłeś na wyniki? Kubica zajął 12 miejsce. |
|
|
|
 |
misiek
weteran forum

|
Wysłany: Pon 28 Sie, 2006 07:23
|
|
|
Wiem juz mi Miczus mówił
pomylily mi sie klawisze
sorki
chciałem to jeszcze wczoraj poprawić ale sie nie udalo |
|
|
|
 |
grigor
medal za tyle postów!

|
Wysłany: Nie 01 Paź, 2006 11:58
|
|
|
Gratulacje dzisiaj dla Schumachera, perfekcyjny wyscig, dla mnie wychodzi na faworyta tego sezonu, to był dla niego jeden z trudniejszych wyścigów tego sezonu, tym większe słowa uznania, czapki z głów! Szkoda znakomitej, powtarzam znakomitej jazdy Roberta. chyba nikt inny nie wyprzedził w bezpośrednim pojedynku tylu przeciwników co Kubica. Jednak błąd z doborem opon, trochę się pośpieszyli, wszystko zniweczył. Trudno, ale Robert pokazał, że jeździć potrafi i to bardzo dobrze |
|
|
|
 |
misiek
weteran forum

|
Wysłany: Nie 08 Paź, 2006 09:20
|
|
|
Schade Schumi alles ist vorbei!!!! FAST
Po defekcie Schumacher na torze Suzuka, Alonso jedzie do Brazylii z 10-cio punktową zaliczką. I raczej nie da sobie odebrać mistrzostwa.(no chyba że!!!!!!!)
Szkoda Schumachera.
Gratulacje dla Alonso!!!!!
Nasz Robert na 9 miejscuniestety bez punktów choc miał szanse na 1 punkcik!!!!!!! |
|
|
|
 |
grigor
medal za tyle postów!

|
Wysłany: Nie 08 Paź, 2006 11:27
|
|
|
Zgadzam się z Mickiem, szkoda bo jechał bardzo dobrze a Alonso zaczyna być trochę za wielkim cwaniakiem, choć trudno bedzie Schumacherowi w Brazyli, raczej jest to już przesądzone. Kropkę nad "i" mógłby zato postawić Kubica, dziś jechał dobrze, choć nie aż tak jak w Chinach. W Brazyli powinno być lepiej, znna ten tor, odnosił kuż tam sukcesy. |
|
|
|
 |
misiek
weteran forum

|
Wysłany: Nie 08 Paź, 2006 11:49
|
|
|
grigor napisał/a: | Zgadzam się z Mickiem, szkoda bo jechał bardzo dobrze a Alonso zaczyna być trochę za wielkim cwaniakiem, choć trudno bedzie Schumacherowi w Brazyli, raczej jest to już przesądzone. Kropkę nad "i" mógłby zato postawić Kubica, dziś jechał dobrze, choć nie aż tak jak w Chinach. W Brazyli powinno być lepiej, znna ten tor, odnosił kuż tam sukcesy. |
Czemu odrazu cwaniakiem????????
To że wygrał jak Schumacherowi się zepsuło to odrazu cwaniactwo!!!!
przecież Schumacher tez tak wygrał!!!!! |
|
|
|
 |
grigor
medal za tyle postów!

|
Wysłany: Nie 08 Paź, 2006 13:14
|
|
|
nie chodzi o dzisiejszy wyscig!!! tylko o nagonke na Schumachera przed wyscigiem w Chinach, oraz o narzekanie na Michelin, że w końcu mogliby zrobić coś lepszego a nie takie badziewie jak do teraz, choć to Michelin ma chyba troche lepsze opony, z wyjatkiem intermidia jak robi sie bardziej sucho |
|
|
|
 |
Achimth
medal za tyle postów!
Poziom: 16
|
Wysłany: Pon 12 Mar, 2007 21:22
|
|
|
18.03 zaczyna sie znowu nowy sezon Formel 1. Duzo sie zmienilo w regulaminie i Piloci sie pozmieniali , teraz nawed ci slabi maja szase byc pierwszym. Jestem pewien ze karzdy wyscig bedzie bardzo ciekawy i pelen nerwow.
Jak mysliscie kto zdobedzie WM? |
|
|
|
 |
grigor
medal za tyle postów!

|
Wysłany: Wto 13 Mar, 2007 10:13
|
|
|
Zapowiada sie naprawde ciekawy sezon. Mysle ze, w tym roku Kimi pokaze co potrafi, jesli Ferrari bedzie tak dobre jak rok temu to mysle ze , zdobedzie tytul. Mam nadzieje rowniez ze, Kubica cos namiesza, byloby fajnnie |
|
|
|
 |
|